Over ons Toggle

Onze visie

Afscheid nemen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis in ons leven. Een gebeurtenis die past in het rijtje geboorte en huwelijk. Dagen die gevuld worden met dingen die geregeld moeten worden en dat vaak allemaal onder tijdsdruk. En dan niet te vergeten dat we met iedereen rekening willen houden. En ondertussen proberen we dan ook nog de dagen bewust mee te maken.

In de visie van De Lelie hoort dit andersom te zijn. Wij zijn erop gericht dat mensen zich vooral bezig houden met de beleving van een uitvaart. Onze visie is kort samen te vatten: “Een uitvaart regel je niet alleen, maar beleef je…”.

Aan een aantal regelactiviteiten ontkomen we niet. Het schrijven van de enveloppen, bestellen van de bloemstukken enz. Maar al in het regelgesprek sturen we erop aan dat mensen ook bij iedere keuze die ze maken juist van de beleving uitgaan. Het zijn tenslotte belangrijke stappen die deze gebeurtenis tot een waardige herinnering maken. De details rondom een afscheid maken altijd het verschil. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur van de uitvaartkist, of een eigen afbeelding op de rouwcirculaire. Al deze ‘details’ zorgen dat we het afscheid als een geheel beleven. Alles klopt en past bij de dierbare waar we afscheid van moeten nemen.

De Lelie richt zich daarom met name op de beleving van mensen. Iedere stap die wij zetten is hierop gebaseerd. Met het afscheid en de periode daarna als uitgangspunt. Vanuit de algemene vraag hoe u de dag van afscheid voor u ziet gaan we toewerken naar die beleving en meer.

Onze missie

Naast onze persoonlijke doelen hebben we natuurlijk als onderneming ook een algemeen doel gesteld waarbinnen we verder ontwikkelen richting de toekomst. Het doel van De Lelie is kort omschreven: het leveren van een unieke bijdrage voor onze lokale maatschappij rondom het thema overlijden.

De Lelie heeft in de eerste plaats de overledene en natuurlijk daaraan gekoppeld zijn of haar nabestaanden als uitgangspunt bij het invullen van haar missie. Daarbij zijn wij van mening dat voor alles een weg en een oplossing bestaat en dat we met alle betrokken partijen ons uiterste best moeten doen om het afscheid vorm te geven zoals de nabestaanden dit voor zich zien. Dat is niet altijd makkelijk, maar door vooral voorlichting te geven en ook hoge eisen te stellen aan onze toeleveranciers, hebben we een goede basis gevormd om op alle mogelijke vragen in te spelen. En daar waar dit nog niet het geval mocht zijn, zijn onze mensen als geen ander in staat om een op maat gesneden oplossing te organiseren.

Onze huisstijl

De Lelie heeft op basis van haar visie en missie een huisstijl ontwikkeld gebaseerd op ervaringen van onze cliënten. De mensen die wij in de afgelopen jaren hebben mogen bijstaan hebben ons regelmatig inspiratie geboden om ook onze huisstijl verder te ontwikkelen.

Op basis van deze inspiratie hebben we gekozen om bijvoorbeeld geen standaard uitvaartkleding te dragen. Onze gastdames dragen een lelie als broche op een donkergrijs kostuum. De herkenbaarheid van onze gastdames is op deze manier zeer groot. Onze uitvaartbegeleiders dragen op de dag van de uitvaart wisselend een lichtgrijs jacquet, mourning coat of donkergrijs kostuum.

De tijd van de hoeden ligt wat ons betreft achter ons. Geheel op basis van ons contact met de nabestaanden maken we de afweging welke kleding past bij de uitstraling die de nabestaanden verwachten op de dag van de uitvaart.

Ons uitvaartcentrum kent vooral een open licht karakter. Kleuren brengen we aan op basis van ons contact met de nabestaanden doormiddel van verlichting en accessoires.

Onze mensen

Marc Stift

Uitvaartbegeleider

“Elke keer als ik naar een familie mag om de uitvaart van een dierbare te begeleiden vind ik dat zelfs na al die jaren nog steeds een beetje spannend. Elke familie, maar ook elk verhaal, is immers anders. Een uitvaart is in mijn beleving meer dan een reeks handelingen die worden uitgevoerd en begint met een zoektocht op basis van een leeg vel papier. Op de eerste dag wordt er als het ware een zaadje geplant dat zich in de loop van de dagen tot aan het afscheid steeds een beetje meer ontwikkelt tot een uitvaart die past bij diegene die is overleden. Niets wordt letterlijk iets. En wat is het fantastisch als dat ‘iets’ een bijzondere herinnering mag worden, iets waar de nabestaanden mee vooruit kunnen. Een uitvaart is meer een kwestie van beleven dan van regelen!”

Marc Stift

Barry Stift

Algemeen directeur

Het leiden van een uitvaartonderneming is uniek. Uniek door de werkzaamheden, maar ook uniek door alle indrukken. Vooral de hele kleine indrukken maken dat het in mijn beleving geen beroep is, maar een roeping. In alle jaren waarin ik De Lelie samen met mijn collega’s heb mogen laten opbloeien tot een begrip in onze omgeving heb ik vooral ervaren dat je met geen enkele studie of opleiding uitvaartbegeleider kunt worden. Dit zit in je, diep van binnen. Een echte uitvaartbegeleider is iemand die niet bang is zijn of haar gevoel te gebruiken en zich te laten inspireren door zijn of haar intuïtie. Aangevuld met de kennis die nodig is voor het beroep zelf mogen nabestaanden dan vertrouwen op de persoon die aan tafel zit. Op die manier leiden we De Lelie op dagelijkse basis. Met de beleving van onze gasten als vast uitgangspunt brengen we vernieuwingen aan en breiden we onze dienstverlening uit. En dat levert dagelijks weer nieuwe inzichten op. Samen met onze mensen verwacht ik nog lange tijd te mogen bouwen aan deze unieke onderneming.

Barry Stift

Luuk Kelder

Gastheer

Met mijn ervaring in de horeca kan ik nu een bijdrage leveren aan het team van De Lelie Uitvaartverzorging. Zo ben ik mede verantwoordelijk voor condoleancebezoeken en zo nu en dan ondersteun ik ook op de dag van de uitvaart; in de kerk bijvoorbeeld. Het is voor mij allemaal nog redelijk nieuw maar het voelt goed om een steentje te kunnen bijdragen aan een uitvaart. Samen met het team zetten we alles op alles om de uitvaart voor de nabestaanden tot een onvergetelijke ervaring te maken want pas dan kun je echt verder.

Luuk Kelder

Annie Stift

Gastdame/overledenenverzorgster

Elke keer als ik een overledene de laatste verzorging mag geven dan vind ik het mooi om te zien dat iemand tijdens de verzorging weer meer en meer zichzelf wordt. In mijn beleving geef ik op die manier een dierbare weer voor even terug aan de familie. Vaak verzorgen we samen met nabestaanden. Ook dat is bijzonder om te doen. Het maakt geen verschil of we met of zonder nabestaanden verzorgen. Elke overledene krijgt de aandacht die hij of zij verdient.

Annie Stift

Til Tiemissen

Gastdame/overledenenverzorgster

Samen met mijn collega Annie ben ik onder andere verantwoordelijk voor de laatste verzorging van overledenen. Toen ik een aantal jaren geleden door Marc ben benaderd om het team van De Lelie Uitvaartverzorging te komen versterken had ik niet verwacht dat het me zoveel voldoening zou geven. Ik begeleid ook familiebezoeken en condoleancebezoeken en ook dan zet ik mij volledig in om het onze gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken. Het is fijn als zij zich in die toch al droevige dagen welkom en thuis voelen bij ons.

Til Tiemissen

Truus van Boggelen

Gastdame

Naast mijn vrijwilligerswerk in de ouderenzorg ben ik alweer een aantal jaren onderdeel van het team van De Lelie Uitvaartverzorging. Het is elke keer weer bijzonder om te zien dat je met wat gastvrijheid, zorg en aandacht je steentje kunt bijdragen aan het begin van het rouwproces van nabestaanden. Samen met mijn collega’s proberen we ervoor te zorgen dat nabestaanden en hun gasten zich welkom voelen in ons Uitvaarthuis. Met een praatje, soms een lach en soms een traan. En dat lukt eigenlijk elke keer. Dat geeft mij voldoening.

Truus van Boggelen

style="padding-left: 45px;"